Wanneer jij na de bevalling naar huis zo mogen, maar de baby nog zou moeten blijven, kun je gebruik maken van rooming-inn op de kraamafdeling. Ook in deze situatie begeleiden wij jullie kraambed en komen wij naar het ziekenhuis toe.

rooming-inn

De kraamperiode is een hele mooie, maar kan ook een zeer intensieve periode zijn. Terwijl jullie nog herstellende zijn van de bevalling moeten jullie wennen aan een hele nieuwe routine met jullie kindje. Jullie moeten de signalen van je kindje leren kennen en het kindje moet wennen aan deze wereld. 
Naast lichamelijke ongemakken kunnen jullie ook met veel onzekerheden of vragen zitten. Wij zijn er voor jullie en zijn ook dan dag en nacht te bereiken op 045-535 28 80.

kraamperiode

© pure life geboortefotografie

De beste voeding voor je baby. Het geven van borstvoeding heeft voor jou en je kindje veel voordelen en het kan een bijzondere ervaring zijn.

Het aanleggen van je kindje aan je borst moet je leren, vaak is daar in de eerste week geduld én doorzettingsvermogen voor nodig. Om de melkproductie goed op gang te brengen, is het belangrijk de baby vaak aan te leggen. Een goede instructie en begeleiding door een verloskundige, kraamverzorgster, personeel van het ziekenhuis, lactatiekundige en/of het consultatiebureau kan eventuele problemen voorkomen of helpen ermee om te gaan. 

Wanneer extra stimulatie van de melkproductie nodig is, kun je een borstkolf huren via de meander zorgwinkel. Geef je volledig borstvoeding, dan wordt het aanbevolen extra vitamine K en D te geven vanaf de 8e levensdag.

Borstvoeding

Kraamtijd

BEKIJK WEBSITE

Voedingscentrum

BEKIJK WEBSITE

Borstvoeding

bekijk website

La Leche League

© marischa's fotografie

Kies je om flesvoeding te geven, kun je het beste kiezen voor volledige zuigelingenvoeding. Deze bevat alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft. 

Wanneer de baby meer dan 500 ml flesvoeding per dag krijgt, hoef je geen extra vitamine K te geven, deze zit al in de voeding. Wel moet je vanaf de 8e levensdag wel 10 microgram vitmine D extra geven, ongeacht de hoeveelheid vitamine D die al in de flesvoeding zit.

Flesvoeding

Kraamtijd

De kraamverzorgster is gespecialiseerd met betrekking tot de begeleiding van moeder en kind in het kraambed. Zij voert lichamelijke controles uit, helpt met de (borst)voeding en verzorging van de baby en neemt enkele huishoudelijke taken op zich. In Zuid-Limburg zijn er enkele kraamcentra waaruit je kunt kiezen. Wij werken met alle kraamcentra goed samen en geven daarom dus ook de keuze aan jullie om je bij een kraamcentrum naar keuze in te schrijven.
Klik hieronder op de button 'Kraamzorg' voor meer informatie. 

Indien je tijdens de zwangerschap bij de gynaecoloog onder controle bent, maar je je nog moet aanmelden voor kraambed nazorg bij een verloskundige dan kan dat via onderstaande aanmeld-link.

Kraamzorg

KRAAMTIJD

mail ons

bel ons

wij zijn er voor je